Frågor angående säkerhet

Här hittar du några av de vanligaste frågorna gällande säkerhet

Frågor angående säkerhet

Vad ska jag göra om mitt kort stulits eller kommit bort?

Ring omedelbart till spärrtjänsten (tel. 08 5554 8410, från utlandet: +468 5554 8410)

Vad ska jag göra om min PIN-kod till mitt kort kommit i fel händer?

Om du misstänker att din PIN-kod eller koder till din internetbank hamnat i fel händer, kontakta genast spärrtjänsten. Om du glömt bort din PIN-kod kan du beställa nya koder genom att ringa kundservice. 

Hur känner jag igen bluffmeddelanden?

  • Bluffmeddelanden innehåller ofta stavfel och är skrivna på dålig svenska. 

  • Bluffmeddelanden uppmanar ofta till att uppge koder eller annan känslig information via e-post eller på internet. Meddelandets avsändare utger sig ofta för att vara en pålitlig aktör, t.ex. en bank.

  • Meddelandet innehåller ofta ett erbjudande eller en lotterivinst, som är för bra för att vara sann.

  • Meddelandets visuella uttryck avviker från varumärkets normala utseende.

Vilka frågor ställer ni mig?

Vi kan tänkas fråga efter ursprunget till dina tillgångar, möjliga politiska kopplingar till Sverige eller utlandet, din ekonomiska situation eller en skriftlig redogörelse för eventuell egen verksamhet. Genom att svara på dessa frågor förenklar du för oss och bidrar till arbetet mot brottslighet. Orsaken till att vi ställer dessa frågor beror på att betalningsinstitut och banker är skyldiga att känna sina kunder och uppfylla de krav som ställs av Lagen om penningtvätt. Alla frågor och svar behandlas konfidentiellt. 

Var kan jag få ytterligare information?

I problemsituationer, kontakta vår kundservice (08 5554 8410). Vi har samlat vanliga frågor här, för att du enkelt ska få svar på dina frågor. 

Korthantering

Att handla med St1 Mastercard är tryggt och säkert. Du som kortinnehavare kan också påverka säkerheten kring hanteringen genom att vara försiktig och inte överlåta kort och koder i fel händer.

Betalning på internet

Framtidens betallösningar är alltmer digitala. Med våra tjänster kan du handla lika säkert som vanligt även på internet.