Viktig information om betalning med St1 Mastercard och om stark identifiering

När du handlar online och betalar med St1 Mastercard behöver du göra en stark identifiering i samband med att du godkänner köpet. Bakgrunden är ett EU-direktiv som syftar till att öka säkerheten när du handlar över nätet och betalar med kort och gäller för alla aktörer inom EU. För ditt St1 Mastercard gör du den starka identifieringen med St1-Appen som du laddar ner från App Store/Google Play.  Ladda hem den nya versionen redan idag.

Du som redan har kopplat ditt St1 Mastercard till St1-Appen
Varje gång du betalar i St1-Appen med St1 Mastercard, kommer du få göra en stark identifiering med Mobilt BankID. Om du föredrar en annan stark identifiering, som Touch ID, Face ID eller Fingerprint, kan du gå in på din användarprofil och aktivera biometrisk autentisering.

För att stark identifiering ska fungera behöver du uppdatera till den nya versionen av St1-Appen som finns tillgänglig nu. Gå in på App Store/Google Play och hämta den redan idag.

Du som inte har kopplat ditt St1 Mastercard till St1-Appen eller inte har St1-Appen
Om du endast använder St1 Mastercard när du handlar i fysiska butiker är du varmt välkommen att fortsätta göra det med kort och kod som vanligt.

Använder du St1 Mastercard vid köp via internet behöver du ladda ned St1-Appen till din smartphone för att kunna genomföra stark identifiering. Hämta den redan idag. Du hittar den på App Store/Google Play, sök på St1 Sverige så hittar du den enkelt.

När du handlar på internet anger du kortnummer, giltighetstid och säkerhetskod, därefter öppnas ”Mastercard Identity Check” med uppgifter om försäljaren och ditt köp. Mastercard Identity Check är ett världsomfattande identifieringsprogram som garanterar en smidig och säker identifieringsprocess. Du bekräftar köpet genom att identifiera dig i St1-Appen med Mobilt BankID.

Uppgifterna du anger skickas inte vidare till försäljaren, de får bara en bekräftelse på att identifieringen lyckats. Tänk på att du både behöver St1-Appen och Mobilt BankID för att göra en stark identifiering. Om du bara har det fysiska kortet, ber vi dig ladda ner senaste versionen av St1-Appen som har fått flera bra funktioner, tillexempel möjligheten att begränsa var kort ska kunna användas.

Nyheter i St1-Appen!
Förutom att nya St1-Appen har utvecklats för stark identifiering har vi även förbättrat användarupplevelsen och säkerheten.

Välj vart ditt St1 Mastercard ska gälla
Du kommer enkelt att kunna slå av och på vart ditt kort ska vara giltigt, dvs om det bara ska gå att göra köp i Sverige, Norden, Europa eller hela världen.

Välj om ditt St1 Mastercard ska vara giltigt på internet
Du kommer enkelt att kunna slå på och av funktionen för giltighet för onlineköp.

Välj egen köpgräns
Du kan enkelt sätta upp en egen maxgräns för kortköp och kontantuttag på ditt kort.
Allt för att ge dig full kontroll och förbättrad säkerhet. Hoppas att du gillar bättringarna.

Hör gärna av dig om du har några frågor eller känner dig osäker. Du når oss som vanligt här eller på 08 5554 8410 helgfria vardagar 8-16.