Handla tryggt och säkert med våra tjänster

Allmänt om säkerhet

St1 Betaltjänst är både säker och smidig

Moderna betallösningar tillåter smidiga och snabba köp som underlättar i vardagen. När du använder våra tjänster vill vi att du ska känna dig trygg. Därför hänvisar vi till gällande säkerhetsanvisningar och säkerhetsföreskrifter på dessa sidor. Ditt St1 Betalkonto, St1 Mastercard, uppgifter om betalningsmedlet och koder är personliga och bör förvaras och användas omsorgsfullt och säkert så att utomstående inte kommer över dem eller kan använda dem. Din mobiltelefon med St1 Appen och St1 Betaltjänst nedladdad bör hanteras med lika stor försiktighet som övriga betalmedel.

Tips för hur du använder St1 Mastercard säkert

Användning av St1 Mastercard, uttag ur bankomat och betalning i nätbutik är säkert och dina uppgifter förblir skyddade. Men även om vi gör vårt bästa för våra kunders säkerhet vill vi påminna om att vara försiktig vid användning av kort i butik, online och vid kontantuttag.

Dessa punkter är viktiga att tänka på:

  • Din PIN-kod och ditt kort är personliga och ska endast användas av dig.

  • Kontrollera att den enhet du använder är säker genom att se till så att brandvägg, antivirusprogram och andra uppdateringar är genomförda.

  • Myndigheter, betalningsinstitut eller banker frågar aldrig efter bankuppgifter via telefon eller e-post.

Att känna kunden – därför frågar vi

För våra kunders och vår egen säkerhet vill vi känna våra kunder. Genom att känna våra kunder kan vi erbjuda en förtroendefull relation och på så sätt erbjuda en mer personlig service samt erbjuda vad som passar just dig och din livssituation. 

Enligt gällande regler ska betalningsinstitut såsom St1 Finance OY dessutom känna och kunna identifiera sina kunder. Det omfattar såväl styrkande av kundens identitet samt kännedom om kundens betalningsdisciplin.

Kortreklamationer

Kontrollera alltid din faktura noggrant. Om du upptäcker transaktioner som du inte känner igen, kontakta vår kundservice.

Säker korthantering

Att handla med St1 Mastercard är tryggt och säkert. Du som kortinnehavare kan också påverka säkerhet kring hanteringen genom att vara försiktig och inte överlåta kort och koder i fel händer.

Betalning på internet

Framtidens betallösningar är alltmer digitala. Med våra tjänster kan du handla lika säkert som vanligt även på internet.

Frågor angående säkerhet

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna angående säkerhet, så att du enkelt kan få svar på dina frågor.