Kontaktlös betalning

Framtidens betalningslösning

Kontaktlöst med St1 Mastercard

Kontaktlös betalning är en allt vanligare betalningsform som är både smidig, snabb och enkel. Dina uppgifter förblir skyddade under hela köpet och kortet behöver aldrig lämna din hand. Kontaktlös betalning är möjlig med alla kort och betalterminaler som är försedda med symbolen för kontaktlös betalning (bågsymbol).

Vid kontaktlös betalning utnyttjas Near Field Communication (NFC-teknik). Tekniken bygger på att skyddad datatrafik kommuniceras mellan kort och betalterminal och betalningen utförs enkelt genom att hålla kortet intill terminalen i några sekunder. Betalterminalen signalerar sen när köpet är genomfört. 

För belopp lägre än 200 kr behöver du inte använda din PIN-kod, överstiger köpet denna summa kan du fortfarande betala kontaktlöst men bekräfta köpet med din PIN-kod. Ditt kort kan även användas för betalning som tidigare, genom att föra in kortet i kortläsaren och mata in PIN-kod.

Trygg och säker betalningsmetod

Den allt vanligare kontaktlösa betalningen ökar säkerheten vid kortanvändning eftersom kortet aldrig behöver lämna din hand. Genom att möjliggöra betalning utan PIN-kod undviker du också att din kod hamnar i fel händer. För att öka säkerheten ytterligare frågar betalterminalen slumpvis efter PIN-kod, detta för att försäkra att kortet används av sin ägare. Kontaktlös betalning underlättar betalning och gör vardagen enklare och smidigare.

st1-mastercard

ST1 MASTERCARD

Ett internationellt betalkort

St1 Mastercard är ett internationellt betalkort, som fungerar som betalningsmedel såväl i Sverige som utomlands. Kortet accepteras överallt där du hittar Mastercard-symbolen, både i butiker och online.

Det finns ställen som fortfarande inte accepterar kort som betalmedel. Men lugn, med St1 Mastercard är det bara att leta upp en uttagsautomat märkt med Mastercard-symbolen. De finns över hela världen. För att kunna göra ett kontantuttag behöver du vara kund i minst tre månader och uppfyller våra villkor för betaltjänsten.