Mobilbetalning

Mobilbetalning

Betalningsmetoder där du använder din mobil som hjälpmedel kallas mobilbetalning.

Mobilbetalning är en allt vanligare betalningslösning. Ny teknologi har möjliggjort många nya sätt att att använda mobilen och dess olika applikationer i vardagen. Mobilbetalning innefattar kontaktlös betalning med din mobil, betalning i nätbutik med mobilen eller betalning i en app i mobilen. 

Ofta förutsätter betalning i en applikation att kunden har sparat sina betalningsuppgifter i applikationen, varefter kortdebiteringen sker automatiskt då kunden betalar i tjänsten, vilket gör betalningen mycket smidig och enkel.

Apple Pay

En typ av mobilbetalning utgörs av s.k. wallet-tjänster, såsom Apple Pay. Med Apple Pay kan du använda kontaktlös betalning med hjälp av en iPhone eller en Apple Watch i butiker, restauranger och övriga ställen som har en NFC-terminal för kontaktlös betalning. Dessutom underlättar Apple Pay betalningar i applikationer och nätbutiker som stöder funktionen eftersom du enkelt kan bekräfta betalningarna med Touch ID. En NFC-betalterminal känner du igen på bågsymbolen för kontaktlös betalning. Med St1 Appen kan du använda Apple Pay för att betala smidigt och enkelt.

Apple Pay fungerar med iPhone SE, iPhone 6 eller nyare iPhone eller en Apple Watch. 

st1-app-download

LADDA NER ST1 APPEN

Betala enkelt med St1 Appen

St1 Appen är en enkel applikation för betalning. Med St1 Appen kan du ansöka om St1 Finance betaltjänst, kontokredit och om ett St1 Mastercard betalkort.